Jösses va fin han kan vara

Nu är ju jag partisk, men igår när jag tömkörde Göran var han så mjuk och avslappnad. Det jag oxå är glad över är att det var ”ljust” när jag var i stallet. Jag åkte nog från stallet vid strax efter 20.00.

Målet med tömkörningen igår var att han skulle vara mjuk och fin. Vi började i vänster varv, det lätta varvet och där gick allt som en dans. Till och med galoppfattningarna var kontrollerade, gjorde lite sidvärts och bytte sedan varv.

I höger varvet började det bra, här får jag jobba mer för att han ska hålla upp yttersidan så han inte välter inåt hela tiden. Galoppfattningarna var dock värre i detta var, här började han med att slänga upp huvudet i fattning. Vilket är nono för mig. Då gick vi över till tempoväxlingar så han fick bli riktigt varm i kroppen. Efter det fick vi faktiskt till några riktigt bra galoppfattningar även i höger varv.

20140404-062007.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s