Om mig

Här får ni följa en tvåbarnsmamma som till 2018-07-19 även hade en shetlandsponny. Ponnyn hette Göran och var född 2009 och var tänkt att bli min tävlingsponny.

Mina stöttande familj består av min man Daniel och vår två barn Pontus och Marcus.

Jag erbjuder även att tömköra din häst eller så kan jag komma ut till ett stall och hålla lektioner hos er om ni är flera som vill lära er och utvecklas i tömkörning eller körning. Från 1 september 2020 är jag även placerad på Södertörns Ryttarcenter varannan måndag.

Under 2022 blev jag diplomerad SWUS:are. Det är en träningsfilosofi inom det uppbyggande träningen med mål och medveten träning.

Det ni kommer få följa här är mitt liv i hästvärlden som tvåbarns mamma.

Välkomna och känner er som hemma. Nedan kan ni läsa min historia inom hästvärlden och varför jag började med körning.

Trevlig läsning!

—————–
Min livshistoria tänkte jag hoppa över för den är ändå inge spännande. Men hur jag blev intresserad av körning och shettisar är desto mer läsvärt. Det hela började på Alhagens 4H-gård i Alby våren 1994. Då jag blev medlem i klubben och var där i stort sett varje dag och tog hand om djuren och stallet. Mina favoritdjur var kossan Vinetta och fjordhästen Lise. Jag gick min första körkurs våren 1995 på 4H och sen dess har jag varit fast inom körningen. De gjorde med andra ord ett bra jobb, sen var jag på Gotland närmare bestämt på Sindarve och gick en körkurs där. Men det var genom 4H jag fick den chansen också.
Jag har byggt på min meritlista inom körningen genom att ha varit hos Anders Eriksson, Emma Starck, Tomas Eriksson och Nicke Pålsson som praktikant, hästskötare och tävlingsgroom. Jag har även varit i USA i ett år och jobbat som hästskötare hos Team Grupe som tävlade par med häst på internationell nivå och ponny i enbet i körning.
Själv har jag tävlat i sportkörning upp till LA-nivå med ponny, varit groom åt otaliga kuskar på tävlingar. Jag har även tävlat i tömkörning, varit funktionär på tävlingar. Har varit på Tobbe Camp hos Tobbe Larsson och fick hjälp att ta tömkörningen till en ytterligare nivå. Jag har även arbetat i stall här hemma i Sverige också 😊
Tömkörning och körning ligger mig varmt om hjärtat, tycker det är det roligaste som man kan göra med hästar och ett bra komplement till ridning.
Det jag tycker är roligast med hästar är självklart att köra enbet, par och 4-spann men även utbilda unghästar, tävla och tömköra.
Det är en liten introduktion om mig, undrar ni något. Är det bara att fråga 😊

Med vänliga hälsningar Matilda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s