Uppbyggande träning SWUS

  • Vad skapar en hållbar häst/ponny?
  • Vad är ditt mål för dig och din häst?
  • Hur skapar vi en hållbar väg till att nå dina mål?
  • Vad är din/a styrka/or?
  • Vad är din/a svaghet/er?
  • Vad är din hästs styrka/or?
  • Vad är din hästs svaghet/er?

Det uppbyggande systemet med träning enligt SWUS (Susanne Widners uppbyggande system) är grunden för att hitta en hållbar och långsiktig träning för att uppnå sina mål.

Mycket av den uppbyggande träningen kan och ska göras i skritt. Det uppbyggande sitter i grunderna som vi ibland glömmer bort att vi måste träna på och hålla vid liv.

Med uppbyggande träning får man det långsamma att bli roligt både för häst och människa.

I den uppbyggande träningen utgår man från 3 ben: Styrka, Koordination och Kondition.

Den uppbyggande träningen hjälper både häst och människa att bli starkare både fysiskt och psykiskt. Då hela ekipaget genom tömkörningen får träna på kroppsmedvetenhet, fokusera på uppgiften och rörelse.

Alla kan träna uppbyggande, det gäller bara att hitta nivån för just varje ekipage och hitta viljan och förståelsen för det man gör.

Vissa drivs av utmaningar, andra av förståelse och den tredje kanske behöver mycket variation. Vad driver dig, vad driver din häst, har ni några gemensamma morötter som går att koppla samman så ni blir ett team i det ni gör.

Vad är dina mål, långsiktiga och kortsiktiga tillsammans med din häst? Hur gör vi en träningsplan som fungerar för er och era mål? Vilka har du i ditt team runt dig och din häst? Strävar ni åt samma håll? Vem bestämmer vilket håll ni strävar åt, vem bestämmer ditt och din hästs mål?

Låter detta intressant och vill du veta mer så är det bara att höra av sig. Mina kontaktuppgifter hittar du på sidan: Kontakt.

Det jag erbjuder inom uppbyggande träning är:

– Teoretisk kurs i grupp om uppbyggande träning och tömkörning

– Personlig träningsprogram för dig och din häst/ponny

– Lektioner/kurser med utgångspunkt i uppbyggande träning

– Tömkörning av din häst

– Tömkörningslektioner