Analysera mera

20131113-061342.jpg

Här är analysen på vårt grovfoder, jag ska försöka sätta mig ner i kväll och räkna lite på foderstat. Det är intressant när man räknar ut foderstat tycker jag för de blir ofta att man ska ge så himla mycket av något eller så blir kvoterna inge vidare.

Men jag tycker han ligger bra i hull nu, han ska kanske gå ner lite till men annars är han fin. Görans foderstat är sammanlagt på en dag 3,75 kg hö, 3 dl kraft, 0,5 dl mineraler och 0,5 dl B-vitamin.

Får se vad analysen säger.

Fick även svar på träckprovet och det var två hästar i stallet som behövde avmaskas och en av dem var Göran. Men till min glädje så går värdena ner för varje gång. Han började på 800 epg och idag hade han 330 epg. Han börjar bygga upp ett eget försvar.

Var även ute och rastade av Göran igår kväll efter den tuffa rundan i måndags. Han fick trava och skritta för att mjuka upp lite stela muskler. Han är lite rolig man är ute på kvällen precis innan kvällsmaten, då vid varje ställe där vi kan vända saktar han in och går åt sidan för att vända runt. Men när jag säger gå fram så gör han det.

Idag är det medryttarnas dag så vi får se vad de hittar på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s