Bom- och tempoträning

Även idag blev det en snabbvisit på jobbet. Träffade även min moster idag och fick min födelsedagspresent, jag ska gå på Spanska Ridskolan när de kommer till Globen i slutet av september. Det ser jag verkligen fram emot. 🙂

Men efter nattning av Marcus bar det iväg till stallet med siktet inställt på tömkörning med Göran. Jag behöver träna lite innan träningen på lördag för Emma Starck, samt inför kvalitetsbedömningen eller egentligen rent allmänt 🙂

Idag tog jag fram en bom och målet med dagens övning var att han skulle kliva över denna bom utan att ändra fart i respektive gångart. Han skulle helt enkelt rulla över bommen hur enkelt som helst kan man tycka.

Men varför gör en så enkel övning, jo för att han kan bli rätt springig när han ser ett hinder framför sig samt att han har lite dålig koll på alla benen ibland.

Vi började i häger varvet som han tycker är jobbigast och där fick jag jobba lite som vanligt. Det som även är bra med att ha en bom på marken är att man måste få med yttersidan för att komma rätt på bommen.

I vänster varvet gick allt mycket enklare. Har även lagt in under varje träningspass att vi ska backa några steg så att det är en självklarhet att backa.

När vi väl var klara för utsläpp i hagen hade det blivit ganska mörkt ute, välkommen hösten!

20130819-233001.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s