Tömkörning i kvadrat

Idag har det varit en så där effektiv dag igen. Tycker att det är så kul när man kan roa sig med familjen och hålla på med hästar på samma dag. Det är verkligen så att det ena inte utesluter det andra, det som krävs är planering, långa dagar och en fantastik man i alla fall för mig. 🙂

Dagen började med en snabbvisit på jobbet, sen mötte jag upp Daniel och barnen på Gröna Lund för att tillbringa några timmar med att åka kärlekstunneln, nyckelpigan, tekopparna och de flygande elefanterna. I veteranbilarna gick pappa åka med.

Insåg idag att jag inte varit på Gröna Lund på minst 3 år och oj vad de har ändrat om.

Efter ett trevligt besök var det dags för en tur med färjan till Slussen för att traska vidare upp till Mariatorget för lite middag på vår favorit kinakrog.

Väl hemma hann vi med en kopp kaffe för att vid klockan 18 var det dags att hoppa in i bilen och åka till Bränninge och Hanna för att tömköra Lillan och en vit liten ponny som hon hade hand om idag. Riktigt kul att tömköra båda två. Ponny var det första gången jag tömkörde och där fickjag jobba med att först lugna ner den då han gärna ville springa ifrån problemen. När han väl insåg att jag tänkte fortsätta vara jobbig gav han med sig och blev riktigt trevlig. Hans jobbiga varv var vänster såg där fick jag jobba en hel del för att få honom och runda sig. Jag lyckades få hon mjuk och rund i en fjärdedels varv sen tog det ett halvt varv att få tillbaka honom dit igen och så höll vi på i vänster varvet. I höger varv var det inga konstigheter alls, där åkte jag bara med i tömmarna. Oj, vilka trevliga gångarter det fanns där. Gick faktiskt tillbaka och jobbade lite i vänster varv igen innan vi slutade.

Lillans tömkörningspass gick ut på att hon skulle ha fart och tryck i sig idag. Även hon tyckte jag var jobbig som var på henne hela tiden. Men även hon gick riktigt trevlig efter att även hon insett att jag inte gav efter på jobbigheten.

Sen var det hemgång, med en liten avstickare till min bror för lite bil byte.

Ska kanske tillägga att Göran fick en vilodag idag, han tar jag tag i i morgon 🙂

20130818-223523.jpg

20130818-223538.jpg

20130818-223559.jpg

20130818-223617.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s