Tömkörning x3

Igår blev det nattpass med tömkörning på Bränninge. 3 stycken hästar stod på schemat, underbart med en upplyst ridbana.

Först ut var Nenne som hade varit och hopptränat dagen innan så hon låg o vilade när jag kom till stallet. Hanna kom lite senare så jag började med henne själv. Hon var lite stel och seg i början men mjuknade fint. Det blev lite övergångar med henne då hon inte riktigt ville fram och ta det stödet jag önskade. I slutet på varje varv var hon framme och hade ett bra stöd.

Nummer 2 var Lillan och med henne började jag i höger varv, det hon tycker är jobbigast. Hon blev stark i ytter varpå jag satte tömmen i gramansättning på utsidan och oj va hon sa sina åsikter om det. 🙂 Det blev galoppombyten i varje, piaff och passage men efter det gick hon riktigt fint och det var mycket bättre för min höger arm att inte ha 600 kg häst där. I vänster varvet var det inga problem himla mjuk och fin där.

Sist ut för dagen var en ny förmåga Kexet, ett skimmelsto ägt av Emma. Det var första gången vi träffades så det blev mest lite lära känna varandra tömkörning.

Bitvis var hon lite spänd men i slutet av varven fick vi till riktigt fin arbetstrav, där hon vilade fint i stegen. Kul att få tömköra olika hästar. Det gäller verkligen att lära sig att läsa hästar och förstå hur de fungerar. Det är även kul för ägarna att få se hästarna från marken utan ryttare.

Mer tömkörning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s