Tömköring av Ella

20131010-220645.jpg

Igår blev det äntligen av att jag tömkörde Ella igen. Det var alldeles för länge sen, någon gång innan sommaren var den sista. Ella har bytt stall sen sist och blivit sparkad men nu blev det av.

Båda barnen var med så de snälla ägarna till Ella, Angelica och Karin underhöll barnen medan jag tömkörde Ella.

Hon var lite kort och spänd i början samt att hon tyckte det var lite jobbigt att fatta vänster galopp. Men efter lite tid och x antal galoppfattningar satt allt där det skulle. Avspänd skritt med ett lätt övertramp, mjuk och fin trav med ett vilande på steget och fina galoppfattningar men en effektiv och vägvinnande galopp. Vi höll på ca 45 minuter.

Barnen skötte sig utmärkt, hade även tagit med clementiner till dem att äta. Det går alltid hem. 🙂

Göran blev riden av mina medryttare och allt hade gått bra. Pigg och glad hade han varit, samt att han hade blivit svettig.

Jag måste leta fram min klippmaskin så jag kan prova att raka honom under magen och halsen så det kommer in lite luft i pälsen och värmen kommer ut snabbare.

Idag var båda barnen med till stallet och det gick fin fint det med.

Marcus satt i sin vagn och tittade på när jag och Pontus mockade, fixade höpåsar, bytte vatten och borstade en lerig Göran. Marcus somnade i bilen så honom var det bara att lägga in i sängen. Pontus och jag läste en historia sen somnade han gott han med strax innan 20.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s