Longering för nybörjare

Idag har det varit en sån där effektiv förmiddag igen. Lämnade Pontus på dagis vid 09.00 efter det bar det iväg till stallet för att möta upp mina medryttartjejer för att ha en liten longeringslektion. Inte för att jag är den som longerar varje vecka direkt men det är ett bra sätta att se om hästen kan och lyssnar på kommandon.

Dagen till ära hade jag även fått för mig att inviga mina inspänningstyglar jag köpte för typ hundra år sedan, vet inte ens varför jag en gång har köpt dem. Provade dem och insåg att inspänningstyglar inte är något för mig eller mina hästar någonsin. Men jag har inget emot de människor som använder det där det kan uppfylla ett syfte.

Så om det är någon som vill ha ett par inspänningstyglar storlek ponny använda 1 gång, så är det bara att hojta till. 🙂

Dagens lektion började med att jag visade position av linförare, alltså personen som longerar, linföring, piskföring och kommandon. Men kommandona kan de ju redan för det är samma som vi använder i ridningen och körningen. Där efter fick de prova på, Göran försökte bryta sig ur volten några gånger då jag stod vid sidan om och då blev han även lite stark, så jag fick gå in och hjälpa till nångång så han skärpte till sig.

För mig som är van och har gjort det hundra gånger tycker inte att det är svårt att hålla reda på linan, piskens olika positioner för olika betydelse och sin egen position. Men övning ger färdighet, så de ska få öva mera för att bli bättre. Göran är väldigt bara att träna på då han är väldigt snäll men hittar ändå på lite bus, så det inte blir för enkelt. 🙂

Ja, jag är stolt över min ponny!!

Efter stallet bar det iväg till morfar för att åka och handla och äta lunch. Ska även tillägga att Marcus var med idag oxå. Han ligger och sover i vagnen nu. Farfar ska hämta Pontus på dagis idag och sen bär det av till Ösmo för att umgås och äta middag med familjen Kollin. Ska även hämta upp lite äpplen hos min bror oxå. Det blir kväll idag oxå 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s