Löshoppning

Igår lasttränade jag med Madde och PW och jag glömde meddela att Göran blev riden av mina goa medryttartjejer.

Idag stod löshoppning på schemat, det var ett tag sedan vi gjorde det. Idag var mina medryttartjejer med för att se hur det går till när man löshoppar. Då de har ridit flera år på ridskola så tycker de att det är kul att få vara med och se vad man mer kan göra med hästar än att rida. 🙂

Göran tvekade lite på de första sprången, men sen var det fullfart. Jag höjde till ca 60 cm på oxern, då jag vill att han själv ska satsa och hoppa. Jag vill inte sätta upp för högt så hanska börja vägra och tveka. Han hoppade fint, men jag ska inte sticka under stolen att han faktiskt busade lite oxå och vände innan några gånger och hoppade lite nonchalant några gånger så han rev. Men de sista två, tre sprången var riktigt bra och man ska ju sluta när det går bra.

De hade även köpt lite saker till Göran och det gjorde mig jätteglad. Det var nya transportskydd, grimmor, grimskaft och en ryktsten. Det hade jag inte alls räknat med. Vi försökte planera hösten då vi inser allihop att de börjar bli för långa för att rida Göran. Vi kom fram till att jag ska lära dem longera och tömköra. Så börjar vi med tömkörning i skog och mark så kan de tömköra ute i skogen istället för att gå prommis med honom. Longera var deras initiativ då de vill lära sig hur man gör.

Jag tycket det är så kul att de vill och är intresserade av att lära sig andra saker än att bara rida.

20130809-213504.jpg

20130809-213523.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s