Ponny och vagn är livsfarligt

I alla fall om man möter oss på vägen och är en pigg storhäst. En eloge till tjejen som red barbacka på ett täcke med hackamore. Hon satt kvar när hästen tvärvände och galopperade, lättade från marken och studsade från sida till sida.

Göran var som vanligt super och stod helt still med mig och Pontus i vagnen. Det som slog mig när detta hände var att jag förstod på en gång att hästen blev livrädd för oss, men Pontus 3 år undrade vad som hände och jag fick förklara för honom att hästen tyckte vi var läskiga. Men Pontus hade svårt att förstå att vi kunde vara läskiga. På vägen tillbaka mötte vi samma häst igen och vi stannade vid en plats där det är bredare så de kunde komma förbi.

Då försökte jag förklara att när hästen låter som denna gjorde, frustade, och ville vända och stegra tycker den att vi är läskiga.

Kontentan av det hela är att jag fick en förståelse för att om man inte vet hur djur beter sig när de blir rädda hur ska man då veta hur man ska agera i sådana situationer. Samt att om man inte vet hur en häst visar att den är rädd, då är det inte lätt at förstå att den är rädd. Som för en själv är självklart att man vet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s