Veterinären på besök

Ibland blir det inte som man tänkt sig och det kan nog de flesta djurägare skriva under på. Hade veterinären ute igår för att följa upp en foderficka i munnen på Göran samt att göra en hälsostatus på benen och då främst bakben och knän. Jag har ju hört klonkande ljud ett tag lite till och från på honom samt att jag tycker att han blivit stelare i högersida mer och mer. 

Det visade sig att han hade ett ojämnt rörelsemönster på högersida och att han såg spänd ut i sina rörelser, veterinären tyckte att han inte tog ut stegen ordentligt som han borde. 

När det blev dags för böjprov, visade fram ingenting men på båda bak när han böjde högt var ingen kul syn att se. Han var typ 4-gradigt halt på båda bak. 

När veterinären sedan kände i genom ryggen och spänningar så var Göran riktigt spänd i länden, och i bogarna. Han fick massage och akapunktur och sedan böjde vi igen. 

Då var rörelsemönstret betydligt mer avslappnat och reaktionen på höger bak var betydligt mycket mindre än innan. Men vänster bak var inte bättre alls vid en hög böjning. Vilket resulterade i att veterinären ville börja med att bedöva hasleden i vänster då han kunde ana en liten spattknöl där. 

Han bedövade glidlederna i vänster bak och vi gjorde ett nytt böjprov och han visade ingen hälta alls. 

Så nu har vi fått en remiss till Stavkliniken och ska in och röntga båda haslederna för att se hur det ser ut och där ifrån kunna göra en bahandlingsplan. 

Men nu har han vila och ska gå på smärtstillande tills vi har varit och röntgat. 

I munnen såg han förövrigt väldigt fin ut och foderfickan var läkt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s