Bilia Segeltorp

Nu kommer mitt efterlängtade inlägg om Bilia i Segeltorp. 

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, när det gäller detta företag. 

Det började i vintras med att vi behövde byta rattlås på vår volvo då det blivit trögt. När jag ringer till Kundtjänsr och berättar mitt ärende så får jag så glatt ett nummer till servicemekaniker samordnaren på Bilia i Segeltorp. Trevligt tänkte jag, det här går ju smidigt. 

Denna servicetekniker samordnare kunde inte hjälpa mig utan han hänvisade mig till http://www.bilia.se och han var minsann inte vid någon dator utan jag skulle gå in på http://www.bilia.se. Tänk er att han hade ”lilla gumman” -tonen på rösten. Vilket får mig att tända till på alla cylindrar, för bara för att jag är tjej så behöver man inte ha den översittartonen till mig. 

I normala falk hade jag inte bokat in mig där utan valt en annan verkstad, men i detta fall var jag tvungen att välja Bilia. För att rattlås måste specialbeställas. Ja, jag kunde ha valt en annan Bilia än i Segeltorp men den ligger närmast. 

Jag bokade en tid innan jul via hemsidan, där man för övrigt ska själv välja servicetekniker och hur lätt är det att välja. Det ända man ser är ett namn och en bild på en rad personer man inte har en annibg om deras kompetens eller personlighet. Så jag klickade i att datorn fick välja åt mig. 

De hade även 1 månadsväntetid för en reparationstid, vilket är kul för dem, men väldigt jobbigt för en kund som jag som aldrig vet när det inte längre kommer gå att starta eller stänga av bilen. Åkte lite på lånad tid under den månden. 

Nå väl, så kom dagen då jag skulle lämna in bilen. Till saken hör att samordnaren jag pratade med sa till mig att jag skulle skriva på hemsidan vad det var jag ville reparera på bilen och sen skulle serviceteknikern höra av sig innan för att kolla av. Men den servicetekniker som datorn valt åt mig ringde aldrig innan. 

Väl där fick jag leta upp den personliga serviceteknikern som datorn valt ut, jag lämnade bilen och åkte till jobbet. Precis som det brukar vara när man lämnar bilen på verkstad. 

Den personliga serviceteknikern ringde på dagen för att berätta vad som var fel, vilket jag redan visste och han kunde fixa två av de tre sakerna som jag lämnat in bilen för, men rattlåset måste specialbeställas med en 24 timmars leveranstid. Vilket betydde att det viktigaste problemet jag lämnade in bilen för och väntat 1 månad på att få tid hos dem, inte gick att fixa på den bokade dagen. 

Min fråga till honom blev ju direkt att måste jag vänta en månad till nu? Nä, det behövde jag inte utan han kunde klämma in min bil under veckan efter och om jag kom klockan 07.00 kunde jag vänta kvar för det skulle bara ta ca 30 minuter att byta rattlåset. 

Ok, tänkte jag det får väl gå då, jag hade inte så mycket val. 

Så kom då dagen då jag skulle få rattlåset fixat. Jag kommer dit vid 07.00 som var avtalat. När han kontrollerar om rattlåset kommit så blir det problem. Det har inte kommit trots att han beställt det i tid. Var på jag blir lite irriterad och börjar fråga om de inte har som rutin att titta dagen innan om sakerna finns hemma. Jag fick ett löfte om att han kollega kunde fixa detta nästa vecka, för han skulle vara ledig. Jag fick åka där ifrån utan att få rattlåset fixat en gång till. 

Dag nummer 3 för detta rattlås kom och jag åkte tillbaka till Bilia i Segeltorp. Denna morgon hade den servicetekniker jag nu fått försovit sig, vilket kan hända vem som helst men just för mig i detta ärende var inget positivt ellet kul alls. Jag fick information att hans kollega skulle ta emot bilen. 

Jag bad denna tekniker kolla om delen fanns hemma innan jag åkte och han tyckte jag var väldigt jobbig klockan 7 på morgonen. Efter lite diskussioner oss emellan, då han inte kunde svara på min fråga kom en äldre man till oss och fick ta över min stigande irritation. Han kunde inte heller svara på min fråga utan att gå ut till lagret och fråga, meddelade han mig så lungt och fint och la huvudet på sne och jag kunde gå ut och sätta mig i kundloungen så länge. 

Delen fanns inte hemma, men beställdes i går vid kl 12, så eftersom det är 24-timmars leveranstid så skulle den komma vid kl 12, var den information jag fick av den äldre mannen. Det tyckte jag var konstigt, då jag hade kommit överens med den första serviceteknikern att jag skulle komma vid 7 och vänta kvar tills det var klart. Vilket jag i frågasatte stark även till den äldre mannen. Han kunde bara beklaga att det blivit så här, men det hjälper inte en irriterad Matilda kan jag lova. 

Till historien hör att jag även bad den första teknikern skriva in om att några problem uppstod skulle de ringa innan så jag kanske inte behövde åka i onödan, som jag nu fick göra i alla fall. 

Tillbaka till historien, så innan jag gick denna gång sa jag till den äldre mannen att serviceteknikern kunde väl ringa när delen kommit. 

Så strax efter tolv ringde han och sa att delen hade kommit. Jag undrade när jag kunde komma och han föreslog dan därpå, vilket jag inte gick med på utsn vile komma idag. 

Jag åkte dit och lämnade nyckeln till serviceteknikern och väntade kvar genom att gå ut en sväng, titta på bilar och sitta och vänta. 1 1/2 h senare ringer serviceteknikern och säger att det är klart och jag kan hämta bilen. 

Jag betalar glatt över 5000 kr och önskar att detta var sista gången jag behövde lämna in bilen i Bilia i Segeltorp. 

Väl hemma i garaget ska jag stänga av bilen och det går bra men jag kan inte låsa ratten. Ok, tänkte jag jag orkar inte bråka mer med dem. Men jag kunde inte larma eller låsa bilen heller… SUCK! 

Det var bara att åka tillbaka till Bilia igen, lämna bilen olåst i deras garage och gå in till serviceteknikern och säga som det var. Han hämtade in bilen och en kvart senare kom han ut och sa att rattlåset satt typ 2 hack fel och därför kände inte bilen av att nyckeln var ur. 

Lyssna på det här, han hade tagit hjälp av en kollega för att fixa detta och inte kontrollerat arbetet innan han lämna bilen till mig. VARFÖR ska man ens då behöva välja servicetekniker från första början om det ändå är andra som göra jobbet?? 

Han fixade som sagt problemet, men arg och irriterad var jag. Några dagar senare fick man ett så fint sms från Bilia, där det stod att om man inte var nöjd skulle man ringa till ställföreträdande chef för serviceteknikerna och det gjorde jag och berättade hela historien. Med hans ord om att han skulle inga upp, men än har han inte gjort det. Detta var strax innan jul. 

Heja Bilia i Segeltorp! Det stället är ett riktigt skämt. 

Snart kommer del nr 2, som handlar om deras försäljare. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s