Tömkörning

Har tömkört Göran en hel del på sistone, det är ju januari ut som han har vagnsvila. Vilket jag har bestämt att han ska ha i två månader med början 1 december. 

Nu när jag tömkör har jag börja lägga in lite trampning, början till piaff, om jag tömkör på volt så blir det i avsaktningen från galopp eller trav. För då har man rumpan med i inbromsningen, vilket gör det lite lättare. Men det kan man bara blrjan med när hästen eller ponnyn kan hjälperna för tramp. 

Om jag är ute och tömkör på rakt spår så blir det lite träning på tramp och befästning av kommando. Han fattar precis vad jag vill, men han tycker det är superjobbigt så ibland blir det lite tokigt och vi får börja om att tänka framåt. 

Det som händer när han tycker det är för jobbigt är att kan trampar ut åt sidan, gärna höger. Därför är det bra att börja träna och upprätt hålla träningen där man har en vägg eller staket vid sidan om. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s