Helgen

Då har även denna underbara helg passerat. I fredags var det medryttardag och de red barbacka på honom, vilket hade gått bra sånär som höger galopp. Han hade inte varit helt samarbetsvillig där.

Igår tömkörde jag honom på ridbanan och la ut två bommar som han skulle gå över. Han har ett väldigt bra steg nu tycker jag. Det som vi jobbar mycket med nu är just höger sidan. När vi jobbar på volt blir det att han inte riktigt lyfter höger bak lika mycket vilket resulterar i ett litet släpande moment. Det hörs så tydligt på vår ridbana.

Började i vänstervarvet vilket gick riktigt bra, när vi kom till högervarvet ville han inte galoppera utan började slängtrava på den volt vi låg. Jag gjorde en större volt och han fattade galopp, han fick galoppera några varv, det blev lite rodeo och frustningar. Sen fick vi tillbaka och jobbade på ursprungsvolten över bommarna och det gick super.

Mycket snabba övergångar blev det under detta pass, vilket Göran tycker är kul och han blir verkligen på alerten av det. Även lite sidvärts tränades, vilket jag insåg att det var lite ringrostigt nu när vi har kört ganska mycket på sistone.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s