Tömkörning är kul

Äntligen så kom dagen då vi bokat in lite tömkörning i stallet. Det blir så sällan i sitt eget stall, då man är där för att ta hand om sin egen häst/ponny.

Först ut var faktiskt Göran, det var länge sedan jag tömkörde honom i dagsljus, slog det mig när jag började.

Med honom körde jag mest bara igenom honom i alla gångarter. Kul tyckte både han och jag. Jag har ju faktiskt mest kört honom på sista tiden. Hoppas att det blir lite ljusare på kvällarna snart 🙂

Sen var det Goofies och Evas tur, det märktes att de hade tömkört en del nu efter Emmaträningen. Det vi övade på idag var att följa fyrkantsspåret och göra lite förvända öppnor. Gick riktigt bra.

Nästa ekipage till rakning var Kristina och Mery, där vi hela lektionen gick ut på att Mery skulle göra så lite som Kristina ville då Mery kan göra alldeles för mycket. Hon skulle ta sig tid att lyssna på Kristina och vad hon ville att Mery skulle göra. Det låter kanske konstigt, men om man träffat den hästen så förstår man. Hon kan allt och vill visa det, allt på en gång.

20140106-144631.jpg

Sist ut var Klara som jag fick äran att tömköra. Hon är riktigt rolig men en bestämd dam. Hon har ett eget driv och ett riktigt bra tryck till yttertömmen. Hennes svaghet är galoppen, där jobbade vi mycket med galoppfattningar. Vilket vi får jobba vidare på. Det som är kul är att de problem som ryttarna har i ridningen blir så mycket tydligare i tömkörningen, då hästen inte får hjälpen av ryttaren utan måste orka själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s