Hovslagare

Igår var hovslagaren på besök för att vinterutrusta hovarna. Vi satte inte i broddarna men de är redo för i sättning när det nu kommer behövas.

Nu fick han skor med 5/16″ hål i för broddarna. Förra året hade vi olika fram och bak. 4 broddhål i varje sko, annars går det inte att köra på vintern. Så nu kan halkan komma.

Det som var det mest intressanta igår med skoningen var att Göran inte hade slitit så mycket på bakskorna, inte så mycket på fram heller för den delen. Vi har ju varit mycket ute i skogen och tränat kondition istället för att harva runt på ridbanan där det är grusat. Vilket sliter mer på skorna. 🙂

Efter skoningen så har det bara på med sele och vagn för att ta en tur just i skogen tillsammans med Carina och Corona. Det märktes att han hade inte hade gjort så mycket på två dagar, det tog ett tag att komma in i den rätta takten för att hänga med Corona utan att stressa på.

Igår för ovanlighetens skull så var han helt grå av intorkad lera samt låg och vilade när jag kom till stallet.

Avslutade kvällen med att fodra hästarna och fylla på vatten till de som behövde.

Nästa skoning blir nästa år och då ville även Pontus vara med och titta för att se hur det går till när Göran får nya skor.

20131119-061729.jpg

20131119-061742.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s