Till minne av Rajiv

Foto: Team Bus Foto: Matilda Qvarnström

Mer känd som Rajje
Kön: Valack
Ras: Shetlandsponny
Född: 24 april 1992
Död: 19 januari 2009
Färg: Svartskäck
Far: Patrons Winkler RS 88
Morfar: Asso Prior RS 125
Mankhöjd: 103 cm
Ägare: Matilda Qvarnström

I samråd med veterinärer bestämde jag att Rajje fick galoppera vidare efter att han haft fång så många gånger. Inom ett år fick han 3 fånganfall och det tycker jag inte var bra.

Han var en speciell shettis och han kommer alltid ha en speciel plats i mitt hjärta, men han kan inte ha det bättre än han har det nu på det evigt gröna ängarna.

När Rajje kom in i mitt liv
Sen en dag kom ju Rajje till 4H och jag tror det sa klick direkt. Det var med honom jag genomförde min första körtävling och det var en Brukskörningstävling där vi bokstavligt talat backade igenom oss hela tävlingen. Rajje var då 4 år gammal och jag 14 år. Det värsta var när min groom fick gå av och leda igenom honom genom vattenhindret och hela publiken applåderade. Efter den tävlingen sa jag att jag aldrig i hela mitt liv skulle köra denna envisa lilla ponny igen. Men året efter var det en likadan tävling och vem tror ni jag ställde upp med om inte Rajje, för en envis lite ponny skulle ju inte få vinna över mig. Denna gång tog vi oss genom banan med helt klart godkänt resultat.

Så på den vägen är det, så förstå att jag inte kunde låta 4H sälja honom till någon helt främmande person när han inte skulle vara kvar där längre. Jag köpte alltså Rajje 1999 från Alhagens 4H-gård i Alby, då han inte var en lämplig ponny för deras ändamål längre. Att köpa honom var ett beslut som jag aldrig har ångrat och aldrig kommer göra heller.

Rajje fick sluta sina dagar i denna värld den 19 januari 2009, då han hade en komplicerad fånghistoria bakom sig.

2 tankar om “Till minne av Rajiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s